REVIEW FLXBL een yoga reismat & handdoek in één

FLXBL Hot Yoga Travel Mat – Uplifting Orange

Ken jij de vrolijke matjes van FLXBL al? Nee? Lees dan snel verder! In dit blog lees je een review van dit vrolijke oranje matje.

De FLXBL yogamat is een reismat én handdoek in één. Naast het feit dat het matje echt super zacht is heb je ook nog eens de perfecte grip doordat de microvezellaag het vocht absorbeert. Ook kan je FLXBL zonder problemen gewassen worden in de wasmachine en is dit matje gemaakt van 100% natuurlijke materialen… YAY! Hij is verkrijgbaar in vier toffe kleuren: Brightning Pink, True Lavender, Balancing Green en Uplifting Orange (die laatste mocht ik testen).

Dat klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar je weet pas écht wat je er aan hebt zodra je dit matje eens goed getest hebt. Dus toen een paar dagen geleden de zon mijn balkon verwarmde kon ik de verleiding natuurlijk niet weerstaan dit matje buiten te testen. Ik gebruikte een andere yogamat van 4mm als onderlaag, je FLXBL is namelijk super dun: slechts 1,5mm.

Het is super fijn om je practice te zittend of liggend te beginnen, zodat je extra goed kunt voelen hoe zacht het matje is. Een paar zonnegroeten volgen om de grip te testen. Nu heb ik van nature altijd wel warme, soms zweet) handjes, dus met mijn handen had ik eigenlijk meteen goeie grip. Super fijn, want dit is waar ik normaal nog wel eens weg wil schuiven op andere matjes. Mijn voeten zijn echter meestal ijskoud en in de eerste Down Dogs gleden mijn voeten af en toe een beetje weg.

Gelukkig geldt voor deze mat “hoe meer je zweet, des te beter de grip“, dus zodra ik goed opgewarmd was, werd ook de grip voor mijn voeten goed. De microvezellaag absorbeert het vocht, dus wanneer je transpireert wordt de mat wat stugger.

De vrolijke kleuren van FLXBL vind ik ook echt fijn, daardoor krijg ik alleen nog maar meer zin in de zomer en heerlijke yogalessen in het park. Super handig dat het FLXBL matje ook helemaal niet zwaar is, slechts 1,4 kg. Opgevouwen past ie dus met gemak in je tas en neem je ‘m mee naar het park (of gewoon de studio)!

Een echte aanrader dus voor zowel de yogabeoefenaar als de yogadocent. Een perfecte toplaag voor je matje thuis, in de studio of op reis!

Dus… waar wacht je nog op? Shop die van jou op www.flxblyoga.com en gebruik de code 10FLXBL voor 10% korting!

Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaring met FLXBL, laat het me weten in een reactie.

Deze review is in stand gekomen in samenwerking met FLXBL


Categories: Review

Tags:, , , ,

There is one comment

Post Your Thoughts