Je kunt terecht bij Meraki Yoga wekelijks terecht voor een les Hatha Vinyasa Yoga of Yin Yoga. Ook wordt er maandelijks Restorative Yoga aangeboden tijdens een extra lange les: Relax & Renew. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende stijlen, maar de beste manier om te beoordelen of dit bij je past is door het een keer uit te proberen, wees welkom en volg een proefles.

Heb je een specifieke vraag of wil je graag een les die helemaal afgestemd is op jou? Ook dat is mogelijk neem dan contact me me op.

Hatha Vinyasa

Een fijne, rustige flow, waarbij sommige houdingen langer worden aangehouden zodat lichaam en geest zich kunnen overgeven aan de asana (houding). De aandacht voor de ademhaling keert elke les terug, er is geen enkele houding belangrijker dan de kwaliteit van je ademhaling!

De les begint in rust waarbij we ons focussen op de ademhaling, daarna warmen we het lichaam op en volgt er een reeks staande en zittende houdingen. De les sluiten we af met een fijne, relaxte savasana (eindontspanning). Elke les is uniek, verschillende soorten houdingen komen aan bod en elke les heeft een eigen thema.

Een balans tussen in- en ontspanning, erop gericht jou in je lichaam te laten komen en gedurende de les verder nergens anders mee bezig te hoeven zijn. De les is geschikt voor iedereen, beginner of doorgewinterde yogi, iedereen is welkom.

Restorative Yoga tijdens de Happy With Yoga Experience – Beeld: Jolein Koenders

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een rustige, herstellende en ondersteunende yogavorm die jou kan helpen de fysieke en mentale balans te herstellen in lichaam en geest. Bij Restorative Yoga gaat het niet om inspanning, maar juist om totale ontspanning. Met behulp van yoga props zoals bolsters, dekens, blokken en kussens wordt je maximaal ondersteund, zodat jij volledig kunt ontspannen. Tijdens de les heb je slechts één belangrijke taak: jezelf toestaan helemaal niets te hoeven doen en gewoon te zijn.

Elke les is een combinatie van geleide meditatie, ademhalingsoefeningen, restorative houdingen en een lange savasana (eindontspanning). Restorative Yoga is geschikt voor iedereen. Wanneer de balans tussen lichaam en geest extra aandacht behoeft, zoals bij een blessure of burn-out, is Restorative Yoga uitermate geschikt.

Relax & Renew is de maandelijks terugkerende les waarbij we twee uur lang Restorative Yoga doen. Hierbij krijg je alle tijd en ruimte om je over te geven aan de diep ontspannende houdingen.

Vragen over de verschillende stijlen en/of het lesaanbod? Neem dan gerust contact met me op.